måndag 10 augusti 2009

det är detaljerna som gör det...

En liten bild på handtaget på brudbuketten från första inlägget i bloggen... ett organzaband som är både fint och skönt att hålla i, fästa med svarta pärlor och en orkidéklocka som toppar handtaget. Enkelt och mycket fint!

söndag 12 juli 2009

Nya tag

Bloggen har legat nere ett bra tag nu, men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det.

En vit/lime brudbukett som jag själv tycker mycket om. Akitorosor, callor, viburnum, fresia och lime...och så några texasgräs!

torsdag 5 mars 2009

Det är vååår!!!



Jag gick ut på uteplatsen för att fota påskliljorna som börjat treva sig upp ur vinterdvalan... Solen skiner och värmer härligt mot husväggen. Jag blir alldeles sprallig av alla vårtecken, jag är som en kalv på grönbete!
Sedan kikar jag lite noggrannare och titta! -alldeles intill betongplattorna har två små snödroppar letat sig upp! Åh, en sten föll från mitt hjärta -DET ÄR VÅR!!!! Tralla la, det är vår!
Nu ska jag ta en promenad in till stan o njuta av solen!

tisdag 3 mars 2009

Kungsängsliljor

Så, nu har nätverket fixats och här kommer de utlovade bilderna. Det här är en av de saker jag längtar mest efter just nu. Våren, ljuset och grönskan! Det här är en av mina absoluta favoritblommor, kungsängslilja, och förra våren var första gången jag såg dem växa vilt, det var så fint! Naturen är bra fantastisk...tänk att det finns schackrutiga blommor!









Ton i ton...

Idag hade jag tänkt skriva om hur mycket jag längtade efter våren, och drömde mig bort till förra våren då vi begav oss ut till Sandemar (nära Dalarö) för att titta på alla vilda kungsängsliljor som blommade. Men nu kommer jag inte åt nätverket där bilderna från den dagen finns så jag återkommer med härliga vårbilder därifrån snart. Istället kanske jag kan få fresta med en rundbunden brudbukett med cerisa rosor och callor, lite hortensia och björnbär. De är så fina i kontrast till det cerisa!

söndag 22 februari 2009

Hungrig brud?

Jag gillar verkligen att blanda in frukt och grönt i buketter, lime, chilifrukter, lök mm...det är otroligt roligt och inspirerande att jobba med. Så en dag när jag gick i mataffären fick jag lite inspiration, hade först tänkt blanda in lite andra blommor men började pyssla så fort jag kom hem, så vips, av en kronärtskocka, lite cumquats, rönnbär, några midolinopinnar och nålar blev det en brudbukett, någon som skulle våga ha den här när ni gifter er?

fredag 13 februari 2009

love is in the air...

ja, morgondagen till ära tänkte jag posta det här hjärtat...det är gjort av pepitakvistrosor, de är sagolikt vackra, som en riktig gammeldags ros. Ibland är det enkla det finaste!

lördag 7 februari 2009

Grått och dimmigt...

Hela den här dagen har varit grå och dimmig...en riktig uppvisning i det sämsta tänkbara svenska vädret. Så, vad passar inte bättre då än att bjuda på en härlig brudbukett med vårblommor. Håll ut, snart är våren här!


Den här tvåfärgade ranunkeln är makalöst vacker, jag kan inte få nog av den! Så här års kan jag
inte låta bli att frossa i ranunklar...de har tagit över på tronen efter tulpanerna, ranunkeln är absolut den vackraste vårblomman! I den här buketten är de blandade med vita syrener...och fastnålade texasgräs runt om! Längtar ni också efter våren?

tisdag 3 februari 2009

En vacker sensommardag...

...gifte sig Jonas & Malin. Det blev en oförglömlig dag. Vigseln hölls på isbrytaren St Erik som ligger vid Djurgården. Det var otroligt vackert att sitta och titta ut över hela Stockholms inlopp med småbåtar som puttrade förbi under vigseln. Fartyget var dekorerat med ekgirlang och solrosor längs relingen och tunna organzaband som vajade fint i vinden.





Solrosor och lime var genomgående temat och brudbuketten bestod av solros, vallmokapslar, björnbär, fresia, grön hypericum, daggkåpa och en limefrukt. Några gula midolinopinnar ramade in buketten fint.


Malins hår var verkligen jättefint, med fresia och texasgräs inflätat.






I festlokalen på Långholmen dekorerades långborden med massa citroner och limefrukter som var sammanbundna med midolinopinnar. Servettringarna var gjorda av ihopknutna texasgräs. Färgmatchningen var total! Lokalen var rätt mörk så de glada färgerna piggade verkligen upp!












måndag 2 februari 2009

Fortsättning...

...på inlägget med mossbollarna. Caroline & Anders gifte sig en fantastisk höstdag i Solna kyrka. Hela marken var fylld med orange-gula höstlöv och allt matchade så snyggt. Brudbuketten var gjord av härliga tvåfärgade Marie-Claire rosor, orangea ranunklar, nypon, björnbär, rudbeckia och fastnålade orkidéklockor. Det gröna är pistage och rosmarin. Buketten doftade underbart!


Till håruppsättningen gjorde jag små knippen med björnbär, nypon och rosmarin. Härliga färgskiftningar på björnbären...


söndag 1 februari 2009

Är det ett får?

...var det någon som undrade? Nej, det är en pudel i naturlig storlek som jag gjorde för ett år sedan ungefär. Den gjordes av blommorna från matricaria (som är en släkting till kamomill) och tät, tät brudslöja. Ibland får man ganska ovanliga förfrågningar om att göra den ena konstiga grejen efter den andra. "Att göra en pudel" var en utmaning och resultatet ser ni här:
(andra saker jag har gjort: en fiskmås, en lever (ja jag skämtar inte), en hammarbylogga, en rugbyboll mm. Men inget slår pudeln!)

Förföriskt vacker...


..är denna orkidé! Var bara tvungen att visa er denna Paphiopedilum jag köpte i veckan, är den inte helt fantastisk? Vill bara försöka visa för er vad jag kan bli totalt hänförd av, finns det något annat på vår jord som är så otroligt detaljerat och vackert? Hör bara på den här beskrivningen från en orkidébok jag läste i nyss:
..."det finns de som går ännu längre i anpassning och är mer utstuderade. De lockar inte bara med mat. Istället utnyttjar de sexhungrande insektshanar som pollinatörer. Blomman är så lik en insektshona att hannen gör sitt bästa för att para henne. Innan han hinner märka att han gått på en nit, hinner han få på sig tillräckligt med pollen. Sedan fortsätter han till nästa blomma och gör om samma misstag. Även om han själv inte fortplantat sig, har han fört över pollen från en orkidéblomma till en annan."

lördag 31 januari 2009

Mycket att ta igen...

...som ny bloggare finns det en hel del kort att plocka fram för visning. Den här bilden är rätt skön, med en massa mossbollar samlade. De var en del av bordsdekorationerna på Caroline & Anders bröllop i oktober. Kanske kommer det snart fler bilder därifån.

Här är det färdiga resultatet på Ulriksdals Wärdshus, det är bara brudparet och gästerna som fattas:




torsdag 29 januari 2009

Ett första trevande steg...

Nu tar jag ett första steg in i bloggvärlden. Här tänkte jag lägga upp bilder på olika buketter och annat jag skapar. Hoppas ni blir inspirerade!


Här kommer ett smakprov på en brudbukett jag gjorde i höstas, med callor och nerine (en av mina favoritblommor), samt några fastnålade orkidéklockor.